Lähetystyö

Nimikkosopimukset on tehty Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen ja Suomen lähetysseuran kanssa.

Hiroaki  ja Päivi Yoshimura perheineen on uusin nimikkolähetti Japaninlähetykseen.

lisätietoja:

Suomen Lähetysseuran ARMON KOTI Thaimaassa on seurakuntamme nimikkokohde.

Armon koti, Thaimaa
Riitta Lehtola varainhankinnan koordinaattori
puh. 09-129 7314

Bangkokissa toimivan ensikodin, Armonkodin, työ sai 2005 Thaimaan kuningattarelta kunniamerkin yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä.

Armonkoti perustettiin vuonna 1987 auttamaan naisia, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin raskauden takia. Nuoret tytöt, jotka tulevat raskaaksi, eivät uskalla ottaa yhteyttä perheeseensä. Jotkut perheet saattavat hylätä tytön, kun kuulevat tämän olevan raskaana. Abortti on laissa kielletty Thaimaassa. Laittomat abortit vaarantavat naisen terveyden.

Armonkodissa on tilaa viidelletoista naiselle. Naiset saavat asua kodissa raskausajan sekä neljä kuukautta lapsen syntymän jälkeen. Tänä aikana heitä valmennetaan lastenhoitoon ja autetaan uuden työpaikan hankkimisessa.

Armonkodin toiminnasta vastaa Thaimaan luterilainen kirkko. Se on perustettu vuonna 1994, ja siinä on n. 2500 jäsentä. Kirkon toiminta on keskittynyt Bangkokiin. Koillis-Thaimaassa kirkolla on kuusi seurakuntaa.
Armon koti

Lue Taimaan Luterilaisen kirkon diakonian raportti tästä