MARTINKOSKEN SEURAKUNNAN ENSIMMÄINEN KIRKKOVALTUUSTO ON VALITTU

Martinkoskelaiset ovat antaneet äänensä ja laatuaan ensimmäinen kirkkovaltuusto tulevaan seurakuntaan on valittu. Ääniä annettiin kaikkiaan 808 (Koskella 466 ja Marttilassa 342), joista ennakkoääniä oli 420 (Koskella 206 ja Marttilassa 214) ja varsinaisen vaalipäivän ääniä 388 (Koskella 260 ja Marttilassa 128). Kokonaisäänestysprosentti oli 27 (Kosken Tl äänestysalueen prosentti 27,8 ja Marttilan 25,9). Nuorimmat äänestäjät, 16- ja 17-vuotiaat äänestivät ilahduttavan reippaasti: heidän äänestysprosenttinsa oli 18,9.

Kirkkovaltuustoon tuli valituiksi ehdokkaita vain kahdelta listalta: Perus Suomalaisten ehdokaslistalta valituksi ei tullut yksikään ehdokas. Tämä tarkoittaa sitä, että kirkkovaltuustolla on käytössään vain yksi varajäsen Meidän Seurakunta -ehdokaslistalta. Kolme eniten ääniä saanutta ehdokasta olivat Outi Hacklin (116 ääntä), Kalle Mikkola (89 ääntä) ja Maarit Kraappa (68 ääntä). Uusia valtuutettuja on viisi: Pirjo Laine, Raimo Nurminen, Anssi Leppänen, Sampsa Mäkinen ja Eija Elmgren. Kaikkien valittujen keski-ikä on 54 vuotta. Kosken Tl kirkonkylältä tuli valituksi kahdeksan ehdokasta ja Marttilan kirkonkylältä seitsemän.

Kiitos kaikille äänestäjille aktiivisuudesta!

Ehdokkaat vertauslukujärjestyksessä.jpg